Cinema fantàstic

Un documental retrata el rodatge de ‘[REC]’ i el seu impacte 15 anys després de la seva estrena

Diego López-Fernández presenta al Festival de Sitges ‘[REC] Terror sin pausa’

Un documental retrata el rodatge de ‘[REC]’ i el seu impacte 15 anys després de la seva estrena. ACN

Un documental retrata el rodatge de ‘[REC]’ i el seu impacte 15 anys després de la seva estrena. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

‘[REC]’, de Paco Plaza i Jaume Balagueró, sorprenia al món del cinema de terror l’any 2007 i va aconseguir un enorme èxit que encara avui perdura. Els 15 anys de la pel·lícula va motivar al cineasta Diego López-Fernández a tirar endavant un documental que retratés aquell rodatge amb els seus protagonistes i analitzés l’impacte i la repercussió que va tenir el film tant al país com a nivell internacional. En una entrevista amb l’ACN, Diego López-Fernández assegura que ‘[REC]’ està “més que reivindicada” i que entén ‘[REC] Terror sin pausa’ com “un document de què va ser ‘[REC]’ i com es va realitzar”. El documental es presenta al Festival de Sitges.

Diego López-Fernández explica que al documental ‘[REC] Terror sin pausa’ volien recuperar la pel·lícula després de 15 anys i explicar la seva repercussió. “Encara es parla molt de ‘[REC]’ i de la saga i la seva influència”, assegura.

El director del documental recorda que va parlar amb Balagueró dels projectes que estaven fent i López-Fernández va considera que era el moment de parlar de ‘[REC]’, recuperar els seus protagonistes i ensenyar un material que no s’havia vist fins ara com per exemple el seu rodatge al mític edifici de pisos de la Rambla de Barcelona. Així mateix, s’expliquen coses noves com els que estan relacionats amb el personatge de la nena Medeiros del final de la pel·lícula.

López-Fernández assegura que en el documental no hi ha un treball de reivindicació de la saga perquè els seus seguidors i la repercussió que va tenir la pel·lícula a nivell mundial “ja van situar-la al seu lloc”.

La pel·lícula també inclou altres veus relacionades amb el cinema de gènere com Nacho Vigalondo, Koldo Serra i Javier Ruiz-Caldera, que expliquen què va significar per a ells la cinta.

El director del documental ha recordat el passi de la pel·lícula al Retiro al Festival de Sitges. Ni Balagueró ni Plaza, apunta, no havien donat molta informació del film. “El veure-la aquí va ser un show, va ser com un Dragon Khan”.

Paco Plaza: “Tornar a casa”

També en declaracions a l’ACN, Paco Plaza explica que estar de nou a l’edifici on es va rodar ‘[REC]’ és com tornar a casa 15 anys després. “Vam veure el documental amb el Jaume (Balgueró) i va ser com veure el nostre àlbum de bodes, va ser un viatge al passat a un temps molt feliç”. Plaza assegura que la pel·lícula els va canviar la vida.

El documental, assenyala el codirector de ‘[REC]’, explica molt bé la sensació d’inconsciència de com feien la pel·lícula. “No sentíem cap pressió”, afirma.

Plaza també diu que la pel·lícula ‘[REC]’ els hi va donar molts ensenyaments que apliquen a la seva carrera. En el seu cas, indica, va ser rodar un film sense pensar en el resultat. “Quan simplement es gaudeix el viatge és quan aconsegueixes una cosa molt especial, per a nosaltres hi ha un abans i un després en les nostres carreres i vides”, conclou.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local